Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

"Растански котао" у Сирији је ослобођен без испаљеног метка

05.11.2013 Нермин Н. Logicno.com
 "Растански котао" у Сирији је ослобођен без испаљеног метка Након дуже кругова преговора Одржани тијеком априла Су исламистичке скупине


У такозваном "Растанском котлу", енклави између Хомса У Хаме, пристали на Споразум о евакуацији сам предаји на овој подручја у Руке сиријских владиних Снага. Након склапања споразума први припадници руске војне полиције ушли су у притвору. 

На снимку која је објављена на Твиттеру 3. маја могла је видјети невероватан призор. Наиме, милитанти такозване "Усерс сиријске војске" И цивили су на уласку у енклаву Срдачно дочекали Руску војну полицију ја Помогли Им Да видите попну на Велики Засита насип који је подигнут на аутопуту м5 ја Да Тамо поставе Руску заставу. 

Недељу  дана послије је објављена снимка на којој се види како припадници елитних "Тигар" снага сирашке војске у "Растански котао" улазе без бацања метка. Иако је падала киша, већ 7. маја је почела евакуација милитаната из последњег затвора са којим су Дамаск и руски посредници хтели да преговарају. 

Тренутно је за чишћење остало мање подручје кампа Иармук, јужно од Дамаска, и десничарске енклаве јужно од Ал-Маиадина у источном Хомсу, који је такођер под нападом сиријских снага и савезника. Будући да посљедње двије држе ИСИЛ, нема им преговора.

 Нуде им се две опције: или предаја или борба до њиховог потпуног уништења.  
 "Ујутро 7. маја је у" Растанском котлу "киша охладила Мноштво посматрача, међу којима су били и многи наоружани људи који су с безброј питања мучили нашу војну полицију", пише руски дописник Сергеј Силов који је пратио Почетак евакуације.

 "Могу ли ставити мотоцикл У пртљажник У аутобуса?", "Неце нама нико убије На путу за Јарабулус?", Питао је један милитантни од оних који су, се припремали напустити Раштан. 

 "Маса људи који се окупили на бившем месту" Слободне сиријске војске "на аутопуту" Хомс-Хама "нису жељели раставити. Наша војска морала је бити задржана, блокирајући свој "Камазом" улазак у Растан. Унутар града је радио сиријски "Арапски полумјесец". 

Пре свих Су Извучени рањеници ", пише Сергеј Силов сам наводи" Како се Руски генерални Золотухин жалио због мноштва Људи, јер Су многи дошли да гледају евакуацију, Али Сами уопће неће отићи ". "Па, све је већ договорено с тобом. Пиштољи остају командири, лични превоз не сме изаћи. Шта ти људи раде овде? ", 

Питао је генерал Золотухин један од заповједника милитаната. хама Растански котао ФОТО - Подручје "Растанског котла", посљедње енклаве такозване "Слободне сиријске војске" између Хомса и Хаме "Дошло је још неколико оружаних мушкараца. Нетко без оке, некко с ожиљком на лицу. 

Имам пакет цигарета и понудио сам једног од оружаних милитаната. Гледали су ме с неповјерењем, неко је узео цигарету, неко је објаснио да му је забрањено. Ипак, насмијали су и аутобуси су већ долазили.

 Било је јасно да људи спремају напустити енцлаве. Истовремено је све више дјеце стигло ", наставља руски писац. "Неће нас убити?" Питао је један од њих, показујући прстом на сијску војску.

 "Не. Све ће бити у реду. У Алеппу и Гоути су такође били. Наша војна полиција прати да све буде у реду ", одговорио је један од руских часника. "Хоће ли Тигра доћи овамо?", 

Питао је један од оних који је пре недељу дана обећао како ће се борити до краја, али ум је ипак било је јасно да Су победе Генерала Сухеила Хассана жуч Главни Разлог ослобађања последње окружене исламистичке енклаве ", пише русскиј дописник Сергеј Шилов. "Видјели смо групу милитаната који су нас гледали са мржњом. Промрљљали су нешто. 

Тумач је заостао и разговарао са неким повишеним тоном. Дошао је к нама. "Рекао ми је да сам сам сарадник невјерника". Одговорио сам му: "Разговарати ћете са својим пријатељима у Јарабулусу и Идлибу, који су тамо муртаде", пише Шилов, користећи арапску ријеч за "избјеглицу". 

 
 "Док смо ходали поред руске и сиријске војске, вратила ми се мишљење да је добро да нису пронашли никога у рувовима код Растана, некога ко би срушио на наше пријатеље. Најбоља битка је она која се ништа није десила ", завршава Сергеј Шилов.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου