Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Наоружати храбре Украјинце и Грузијце и послати их на Русију


23.04.2018 Н. Бабић
Наоружајте храбре Украјинце и Грузије и пошаљите их на Русију Чини се да на позорници свјетског политичког казалишта, који Запад врло успешно претвори у позоришни театар, долази тренутак када глумци одбацују своје прилично сурове маске.


Све је постало очигледно након сведочења бившег директора ЦИА-е, Микеа Помпеа, који се спрема да преузме челично место у уредима америчког Стате Департмента. Мике Помпео вјерује да је прошло време "мекане политике" Сједињених Држава према Русији. Очигледно морамо схватити тако да ће Вашингтон сада у односу према Русији предузети најстроже мере. 

Због тих страшних изјава о Русији, многи су забринути и затворили очи од ужаса, јер изјава Помпеа значи да сада нећемо гледати само у Сирији, него на читаву свијету. У међувремену, Вашингтон, који ужива у свом срамотном нападу на Сирију, покушава увјерити себе и своје савезнике у велику освојену побједу.

 "Побједа" је била стварно "величанствена", тако да су руски протузрачни системи нису били укључени, а све је урадила сира противбрачна одбрана која је са совјетском технологијом од 30 година, иако надограђеном, пресрела више од 70% "паметних" и изнимно скупих пројектила, којима се на Твиттеру захвалио амерички полусредсједник Доналд Трумп. 

Није чак ни проблем што су психолози широм свијета упали аларм због стања Доналда Трумпа у којем је све већа теинжерска крутост забележена, што доводи до злочина који су последица претјераног играња рачунарских игара. 

Прилично је забрињавајуће да је у таквом стању човјек који је главни командант највеће војске на свету и који жели очувати и јачати америчку глобалну хегемију. Једина ствар која смирује јесте брига о америчким "паметним" пројектилима који коштају скоро два милиона долара и изнад сваког објекта осјете "руски дух".

 Прецизност им је исто као и Трумпово хвалисање на Твиттеру. Као што сами себе кажу, Американци су "изузетна нација", стога нема смисла директно контактирати, што то разумију иу Вашингтону.

 Медији су објавили информацију да је Трумп хтео бомбардирати чак и руске и иранске циљеве, али његов министар одбране успио је одустати од тога. Не, то није било било ко, него Јамес Маттис, који је добио надимак "Мад Дог" када је рекао "да је забавно пуцати на друге момке". Испада да "луди пас" ипак није тако "бијесан" и да размишља двапут пре неког угризе. 

Али како ће се онда борити против Русије? Како заменити "мекану политику" са нечим другим? Уосталом, Русија није ни Милошевићева "Југославија" нити Либија, нити може бити Ирак или Сирија. Овдје морамо вратити на почетак. Наиме, Мике Помпео изнио је генијалну идеју.

 Наиме, нове санкције против Москве, протјеривање дипломатије, јачање америчке војне нуклеарне снаге, све је то добро, али није довољно. Нови државни секретар је предложио да Сједињене Државе и даље "убијају храбре младе који се опиру руском експанзионизму у Украјини и Грузији". Помпео може бити опасан, али као директор ЦИА-е је добро упознао Русе и како се боре. 

Не, послушајмо његову изјаву о Русији коју је 11. априла представио пред америчким Конгресом. -------- 

 "Русија и даље делује агресивно, што јој је омогућено годинама наше мекане политике према агресији. Да је сада готово. Попис акције ове администрације да Владимир Путин плати цијену је дуг. Обнављамо нашу снажну војску и јачамо своје нуклеарно интимовање. 

Наметнули смо тешке санке и избацили више руских дипломата и обавештајних службеника из Сједињених Држава, било у било које вријеме од краја краја Хладног рата. Наоружавамо храбре младе људе и жене који се опиру руском експанзионизму у Украјини и Грузији. Овај попис је дужи и сигуран сам да ћу данас имати прилику да га проширим. 

Акције ове администрације јасно показују да је стратегија националне сигурности председника Трумпа Русије праведно препознала као опасност за нашу земљу. Наши дипломатски напори с Русијом ће бити изазовни, али се, као и сва претходна конфронтација са Москвом, морају наставити ", рекао је Мике Помпео. --

 По њему је мали војни контингент у Сирији радикално промијенио ситуацију на терену у кратком времену. Наравно, жртве су све биле Курди. -- 

Дакле, обзиром да Мике Помпео зна политичку цену која се плаћа за слање младих Американаца у слаутицу, сјетио се да постоје Украјина и Грузија. Посао више него лаган. Одабрати их довољно, натакнути им амерички оружје у руке и пустити их да се боре против Руса. Осим тога, ово је и уносно, јер ће оружје платити њихове владе. -- 

На ову изјаву су грузијске и украјинске власти требало да протестују и питају Вашингтон: "Колико ћете наши дечки користити као топовско месо?". Али Тбилиси и Кијев су реагирали потпуно другачије. реакцију. Заступник парламентарне већине Грузије Звиад Квацхантирадзе истакао је "како би Тбилиси требало да радује америчкој стратешкој политици према Грузији". --

 "Ова изјава указује на то да америчка стратегија према Грузији остане непромењена и морамо се радујемо томе. Мислим да је све унапред договорено између наших земаља. Наши односи су регулисани кроз низ обавезујућих докумената, укључујући најважније, Повеље о стратешком партнерству. Мислим да смо у односима са САД на добром путу ", рекао је Звиад Квацхантирадзе.

 Можда, ... али можда, грузијски народ коначно схвати истинску вриједност ових политичара, који се у свим случајевима продају за 30 сребрних мачака, али младићи из других породица шаљу на фронту, док њихова дјеца углавном скривају овдје. Људи у Грузији и Украјини морају схватити да су Помпеа обично топовско месо које ће пунити коштане на којима неће бити америчке заставе. 

Такви политичари те две земље напредују у понор, а политичка фарза коју игра владајућа елита Запада може довршити не само крваву трагедију већ глобалним катастрофом. ---------- 

1882/5000 Μετάφραση από: Κροατικά Данас, који је био искрен и отворен, говорит ће о деградацији западне политичке елите. 

Наравно, у ту групу не спадају плачници режимских медија. Јасно је да корумпирани политичари немају појма шта се покушава учинити. Сједињене Државе све више почну да изгледају на диносаурусу, чија дивка снага мужа прати тужан мозак.

 Када би САД имале најмање минималну способност анализе, у Васхингтону би давно схватило да је војни притисак на руске народе, који је данас водио пронашао у особу Владимира Путина, бесмислен и крајње опасан посао, првенствено за Запад. 

Русију се може притиснути до одређене границе, али не и на неодређено време и што је више притиска, наилазит ће на већу отпорност. Ако крене у супротном смеру, кретат ће се све што јој је на путу. Барем је тако било на ранијим ратним походима на Русију. 

 Стога се помпео оградио. Млади и храбри младићи и дјевојке Грузије и Украјине ће се борити против Русије, а ако дође до контранапада, то ће бити одлука Кијева и Тбилиси. Сви ти покушаји вријеђања и понижавања Русије само консолидују и уједињују руски народ. 

Шта онда запад жели? У својој жељи да заузме огромне пространства Русије је на крају упалио аларм који звони слоганом "За домовину". Нема сумње да Запад не може учинити ништа, као што је већ био под Наполеоном и Хитлером. Тим славним побједама су доприносили и Украјинци и Грузији, који су у дијеловима те две земље тихи већина која нема право гласа.

Ја сада их Мике Помпео, уз радикалне националисте и неонацисте, покушава да се оружје и напали против Русије. Украјинци и Грузији су често били мали пијани у великој игри. 

Чак и ако политичке "елите" ове две земље не желе за своје животе, ипак треба да се надају да синови и дјевојчице Украјине и Грузије неће бити топовско месо Микеа Помпеа у америчком рату против Русије, који је, иако не службено, већ објављен.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου