Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Слике "Савеза" ИСИЛ-а и Проамеричких снага

24.09.2017 НЕРМИН Н.
 Министарство одбране Русије је објавило сателитске снимке положаја такозваних "Сиријских демократских снага" и америчких специјалних јединица северно од Деир Ез-Зора који се налазе у подручју којег надзиру терористи "Исламске државе", одакле су неометано деловали како би спречили прелазак сиријских владиних снага преко Еуфрата .  Ситуација је прилично "необјашњива", ако је гледамо са становишта да су СДФ снаге и ИСИЛ у рату и да су се курдске јединице, наводно, "пробијале" са севера према Деир Ез-Зору, при чему су "ослобађале" териториј окупиран од стране милитантни "калифат". 

 Према сателитским снимцима је СДФ успоставио 3 упоришта северно од Еуфрата, те још 8 дуж правца "напредовања" која су окружена са око 1400 терориста ИСИЛ-а. Сателитске снимке датирају од 8. септембра, непосредно након пробоја опсаде Деир Ез-Зора, након чега су амерички "инструктори" и СДФ снаге одлучили ограничити војне активности у Ракк и преусмерити снаге на исток, како би из правца Ал-Схададиа спречили сиријске снаге у даљи напредак кроз Еуфрат и према сјеверу и сјевероистоку.

 Након наводног бомбардовања СДФ снага од стране руског или сиријског ваздухопловства курдских положаја у том подручју, руски генерал Конашенков је изјавио како је америчко команда у Катару било обавештено о подручју у којем ће се спроводити удари на циљеве ИСИЛ-а, а ако је тамо заиста било Снаге СДФ-а и америчких војника, њима није јасно како су "учинили". 

 Мистерија је и где је нестао ИСИЛ из подручја југоисточне Раки и северозападног дела покрајине Деир Ез-Зор, подручје које је, заједно са градом Ма'аданом, ослобођено јуче. Након што су се две борбене групе сиријске војске, западна и источна, спојиле у подручју Ма'адана, терориста, ако изузмемо мање групне од неколико милитаната, тамо више није било.

Медији су извијестили да није било јасно да ли је опрема вучена на југу или прешла Еуфрата, на подручје које контролишу Курди. Анализирајући сателитске снимке, руско Министарство одбране је саопштило да је ИСИЛ дао слободан пролаз амерички специјалним јединицама и СДФ снагама, иако су терористи тамо имали довољно јаке борбене групе. 

Не само да су им отворили коридор према југу, него су им дозволили да за своје снаге изграде 3 упоришта у близини Деир Ез-Зора, а остала унутар џепова "калифата" с јаком одбраном на ободима. 

 Ситуација је више него чудна, иако и мањак фотографија и видео записа на интернету, које СДФ снаге обично објављују након својих победа, сугерише да се у том подручју нису водиле никакве "велике борбе", које се спомињу само у кратким агенцијским извештајима.

 Шта се заправо догађало протеклих десет дана, неће се моћи дуго скривати, али ако су ИСИЛ и амерички "саветници" и СДФ снаге створили ситуацијски савез у борби против владиних снага, онда имамо и објашњење за оштар иступ Сергеја Лаврова, који је рекао "како америчке снаге у Сирији су присутне и да је то стварност, али они су тамо непожељни.

 " Генерал Конашенков је био још оштрији и рекао "како СДФ снаге имају исте циљеве као и ИСИЛ, а руски дронови и обавештајне службе нису забележили сукобе између ИСИЛ-а и 'треће силе', СДФ снага, само оне против сиријске војске". 

 ФОТО - Сателитске слике положаја снага СДФ-а и америчких специјалних снага на територији ИСИЛ-а

Logicno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου