Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Америка напала Сирију

07.04.2017 Л. Р.VIDEO
 07х40 Британска влада подржала одлуку Доналд Трампа да изврши ударе на сиријску базу, називајући их "одговор на варварске хемијске напада сиријског режима."  07х35 "Само два сата након хемијског напада, Доналд Трамп је био сигуран да је злочин починила сиријска војска, што је врло чудно", изјављују руски званичници. 

 07х35 "Само два сата након хемијског напада, Доналд Трамп је био сигуран да је злочин починила сиријска војска, што је врло чудно", изјављују руски званичници. 

 07х30 Саудијска Арабија је управо изјавила да даје пуну подршку америчким нападима на сиријску војну базу, потврђујући да се ради о врло храброј одлуци Доналда Трампа. 

 07х15 Службеном изјавом Русија тврди да није било никаквог упозорења о евентуалним нападима на срирам и да се ради о кршењу међународног права где су Сједињене Америчке Државе напале једну суверену државу. Русија захтева хитно засједање Савјета безбедности УН.

 07х12 Сиријска база је готово у потпуности уништена.

 06х48 - Евакуација Свједок са лица места говори о организованом повлачењу сиријске војске пре напада, јавља канал АБЦ. Вероватно је сиријска војска упозорана пре напада од стране руске војске којој је већ унапред јављано да ће доћи до напада. 

 06х35 - Прве критике Домократ Тим ​​Кејн спотиче Трумпу што је реаговао без дозволе Конгреса, међутим председничка овлашћења дозвољавају појединачне нападе, као што је то учинио и Обама у случају Либије. 

06х20 - Упозорење Кини Амерички десни медији тврде да се ради о врло јасној поруци Кини, чији је председник Кси Ђинпинг вечерао с Трумпом одмах након одлуке о нападу на Сирију. 

06х15 - Подршка Израела "Израел даје пуну подршку" чврстој поруци "Доналда Трампа", порука је портпарола израелске владе.

 06х13 - Детаљи напада Напада на сиријску ваздушну базу је почео у 

03х40. Испаљено је 59 крстарећих ракета Томахавкс које су погодиле авионе, складишта, Складиштни муниције, системе одбране, радаре и спремишта горива. Сиријска страна потврђује да је било доста мртвих с њене стране. 

 05х40 - Амерички сателити су пратили сиријске авионе Доналд Трамп је на основу сателитских снимака на којима се види лет сиријских авиона, одлучио покренути напад, јавља НБЦ Невс. --------- 

 05х25 - Сиријска "опозиција" поздравља напад
 Сиријска опозиција поздравља америчке нападе и позива на наставак војне акције све то потпуне неутрализације владиних снага. ------------ 05х15 - Москва заказала Русија није испунила своје обавезе у Сирији, оптужује Рек Тиллерсон, али је унапред упозорена о нападу, с циљем избегавања непотребних жртава међу руским војницима. 

 05х03 - Москва унапред упозорена да ће бити покренут напад Руси су били информисани да ће кренути напад путем специјалне линије између Русије и Америке, а у циљу да се избегну инциденти, изјавио је портпарол Пентагона Џеф Давис.

 04х55 - Изјава Доналда Трампа "У уторак је Башар Ал-Асад извршио страшан злочин хемијским оружјем и то над недужним цивилима. Ради се о варварском чину! "

 04х30 Јохн МцЦаин поздравља напад као и сенатор Лидсеи Грахам, изјављујући да је Доналд Трамп послао јасну поруку да Сједињене Државе више неће бити пасивне. 

 04х00 Сиријска телевизија напад квалификује агресијом. Сједињене Државе напале сиријску ваздушну базу, као одговор због наводног хемијског напада којег приписује Дамаску, изјавили амерички званичници. У нападу је коришћено 59 пројектила. 

Пројектили су погодили ваздушну базу Схаират, која је према Вашингтону, "повезана са програмом" хемијског оружја које је коришћено у нападу на Кхан Цхеикхоун у покрајини Идлиб. Сједињене Државе су оптужиле Сирију за коришћење бојног отрова сарин, којим је усмрћено 86 особа. Раније у вечерњим сатима, чланови Савета безбедности УН-а нису успели да постигну договор о нападу који се догодио у уторак.

 Русија, је преко свог амбасадора у УН-у, упозорила САД за било какву могућност војне интервенције против свог сиријског савезника. "Ако дође до војне акције, сва одговорност ће бити на страни оних који су све то организовали", рекао је руски амбасадор Владимир Сафронков након затвореног састанка Савета безбедности о Сирији. 

 Ракете су испаљене са америчких ратних бродова УСС Росс и УСС Портер који су тренутно у источном Медитерану, рекао је други амерички званичник. Циљано је више циљева у ваздушној бази: авиони, писта и гориво.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου