Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Амери праве ПРО да би Руске ракете могли да униште док још узлећу

12.10.2016.
ГЕНЕРАЛ ВИКТОР ПОЗНИХИР: САД ЖЕЛЕ ДА СТЕКНУ ВОЈНУ СУПЕРИОРНОСТ НАД РУСИЈОМ И КИНОМ

 Заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ Виктор ПОЗНИХИР: Једини циљ Сједињених Држава да смање офанзивни потенцијал нуклеарних снага Русије и да - захваљујући ПРО - створе „моћни ударни сегмент за могуће наношење разоружавајућих и обезглављујућих удара“ Америчке универзалне лансирне рампе за антиракете Mk-41, које САД имају намеру да поставе у Румунији и Пољској, могу користити - указао је ПОЗНИХИР - и крстареће ракете Tomahawk, што директно крши Споразум о ракетама средњег и малог домета

. А противракете „Стандард-3“ у стању су да пресрећу интерконтиненталне балистичке ракете и балистичке ракете подморница не само у средњој, како говоре САД, него и у почетној фази лета. Наши војни институти су направили симулацију функционисања америчке ПРО која је показала да „Стандард-3“ располаже таквим могућностима.

 Зато је амерички ешалонирани глобални систем ПРО претња војној безбедности Русије и Кине и стратешкој стабилности у свету ОДЛУКА Вашингтона да у Европи постави систем противракетне одбране плод је амбиције САД да стекну војну супериорност над Русијом и Кином - оценио је заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ Виктор Познихир.

 Руски генерал је притом поновио познати став Москве да америчка ЕвроПРО нема никакве везе са претњама Ирана и(ли) Северне Кореје којима Американци оправдавају своје потезе. И додао: С. Кореја не представља реалну опасност по Запад, а сваки разговор о „иранској претњи“ је после недавних споразума потпуно лишен сваког смисла. 

 Нагласивши да оно што у сфери ПРО чине САД и NATO представља претњу националној безбедности Русије и да подрива стратешку стабилност, Познихир је поручио Вашингтону и Бриселу да Москва све то „неће оставити без одговора“.

 Познихир је у име свог војног врха саопштио да је једини циљ Сједињених Држава да смање офанзивни потенцијал нуклеарних снага Русије и да - захваљујући ПРО - створе „моћни ударни сегмент за могуће наношење разоружавајућих и обезглављујућих удара“. „Тако се - уз махање севернокорејском и иранском ракетном претњом - поставља систем чија је намена да се боре против ракета Русије и Кине. 

Америчке универзалне лансирне рампе за антиракете Mk-41, које САД имају намеру да поставе у Румунији и Пољској, могу користити и крстареће ракете Tomahawk, што директно крши Споразум о ракетама средњег и малог домета. Јер, то је бродска лансирна рампа коју имају намеру да користе на земљи.

 Тај споразум забрањује - указао је Познихир - инсталирање копнених система са ракетама домета преко 500 километара, а Tomahawk је у стању да прелети и 2.500“. ---------

 Генерал је одмах додао: „Под ударом америчких крстарећих ракета тако би се нашла практично цела европска територија Русије. Прилагођавање Мk-41 за лансирање ракета Tomahawk, како у Европи тако и на бродовима, може бити обављено потајно и за врло кратко време“

. Познихир је открио да су и Русија и Кина већ предузеле прве контрамере: „Ове године су одржане прве командно-штапске вежбе у области ПРО. Увежбаване су различите варијанте заједничких дејстава на плану заштите од ракетних удара условног противника који је у близини наших граница поставио средства ПРО. 

Слична вежба биће одржана и 2017-те“. Високи руски генерал је чак открио: „Америчке противракете „Стандард-3“ у стању су да пресрећу интерконтиненталне балистичке ракете и балистичке ракете подморница не само у средњој, како говоре САД, него и у почетној фази лета. 

Наши војни институти су направили симулацију функционисања америчке ПРО која је показала да „Стандард-3“ располаже таквим могућностима. Зато је амерички ешалонирани глобални систем ПРО претња војној безбедности Русије и Кине и стратешкој стабилности у свету .

 Исто су показали и прорачуни америчких независних војних експерата“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου