Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Пентагон тајно прави нове тенкове и оружја за рат са Русијом


 Пентагон је започео иницијативу за креирање нових тенкова и оружја које може да парира војној опреми коју Русија тренутно поседује.Студија о руском оружју нове генерације је показала да су Руси ојачали своја копнена оружја у источној Украјини, што је знатно забринуло војне шефове САД, извештава "дефенсеоне.цом" МекМастер је недавно у Центру за стратешке студије у Вашингтону навео да је двогодишњи конфликт открио да Руси поседују супериорну артиљерију, боља борбена возила и да тактички користе дроне. 

Он је напоменуо да би се Американци нашли у незгодној ситуацији у случају копненог рата са Русијом. "Ми стално говоримо о победи на основу далекометних пројектила", рекао је МекМастер. "Међутим, они служе само за улаз на предња врата, а шта ћемо после?".  -------

   МекМастер наводи да је једино решење за парирање руским снагама развој боље артиљерије која ће бити бројнија и јача од претходне. Он је рекао да америчка артиљерија треба више да се оријентише на то да погоди што већи број мета, уместо да прецизно погоди једну мету. Америчка муниција је знатно изгубила на квалитету од искључивања касетне муниције, а чињеница је да је од тада муниција знатно напредовала.

 Американци се посебно боје руских термобарних бојевих глава које се састоје готово искључиво од горива и које сагоревају са већим интензитетом него већина других типова муниције.

 Чињеница је да Руси у једном нападу за 3 минута могу да униште 2 механизована батаљона са комбинацијом јаке муниције и термобарних ракета. Такође, Руси су у последњих неколико година прилично развили електронско оружје које се користи за обарање и ометање комуникација. 

Оно је било више него корисно приликом рата у Украјини.     Наводи се да су проруске снаге у Донбас користиле мобилне радаре и нову мобилну ваздушну одбрану. Проблем нису само ракете и гранате, већ и борбена возила. МекМастер наводи да је непријатељ давно прозрео начин рада америчких возила и уложио новац у напредне заштитне системе, због чега војска САД сада мора да развија нова борбена возила. Руски Т-90 тенк се ватрено показао у Дагестану и Сирији, али нарочито у Украјини.

 Ови тенкови поседују изванредну француску оптику и специјално је дизајниран за магловите и снежне услове, а ниједан од ових тенкова није ни такнут у конфликтима.

 Т-90 тенкови поседују оклоп који реагује на експлозив тако што сабија металне плоче и онемогућава ракету да прође кроз оклоп. 

 Међутим, то се догоди само ако ракета приђе превише близу тенка. Он такође поседује и систем активне заштите (АПС) који аутоматски уочава надолазеће гранате и обара их пре него што се превише приближе. 

   Пентагон се налази далеко иза ове технологије у односу на друге војске. Чак и Израел поседује систем Тропхи АПС који је постао оперативан 2009. године и који од 2010. године штити израелске тенкисте од ракета.

 Сматра се да војска САД намерава да направи нешто слично томе што ће обарати надолазеће ракете без да угрози оближње војнике.

 Војска САД такође експериментише са израелским АПС системом под називом Ирон Цуртаин који ради на сличан начин, а развијен је и систем под називом Куицк Килл који користи радар за скенирање и мале ракете за обарање надолазећих пројектила.

 Оно што је у великој мери дефинисало рат у источној Украјини јесте употреба дрона на обе стране, и то не за гађање терориста већ за усмеравање паљбе на исти начин као што су се користили први борбени авиони у Првом светском рату.

 Све ове технологије би могле да обликују будућност бојног поља, али ниједна од њих не може да осигура победу. 

 Вебтрибуне.рс

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου