Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Европска унија разбјеснила Израел: "Окупирани територији сам Голан нису ја не могу бити део Жидовске Државе!"

пише: В.П.
 Европска комисија је после трогодишње расправе донела коначну одлуку којом под етикетом "Произведено у Израелу" у свих 28 земаља чланица Европске уније забрањује продају свега произведеног у подручјима које је Израел окупирао тијеком "Шестодневног рата" 1967. године.

Наравно, Израел је бијесан због ове одлуке Европске комисије. Разумљиво, мере Објављене у среду Траже да произвођачи морају јасно означити изријеком да производи који се продају у ЕУ долазе из насеља изграђених на "територијима окупираним од стране Израела". Израел је снажно лобирао код лидера европских земаља и противио се оваквом означавању израелских производа. 

 Ова Одлука је попраћена интерпретацијом да Европска унија у складу са међународним правом не признаје суверенитет Израела над окупираним територијима 1967. године, а да су Голанска висоравни, Појас Газе и Западна обала, укључујући и Источни Јерузалем. Европска унија та подручја не сматра дијелом израелског територије, без обзира на њихов статус према израелском Правни закону. 

 Брисел је јасно рекао да неће признати никакве промјене граница тијеком И ПОСЛИЈЕ 1967. године, осим оних о којима се договоре исто странке у блискоисточном мировном процесу. 

 За производу који се продају у ЕУ, се обавезно мора навести порекло, што укључује и свеже воће, поврће, вино, мед, маслиново уље, јаја, перад и органске производе, као и козметику. Одлука каже да Означавање мора бити тачна и купца не смије доводити у заблуду. 

 Овај је потез добио љутити Одговор од израелске владе, а Министарство спољних послова Израела је издало саопштење којим осуђује мере Европске уније. У саопштењу израелског Министарства спољних послова стоји да је одлука Европске уније "дискриминирајућа". 

 Не сме да, него је на својој Фацебоок страници Израелски министар енергетике Иувал Стеинитз мјеру описао као "прикривени АНТИСЕМИТИЗАМ", иначе Вјечна Мантра која се понавља увек када се критизира Политика ширења Жидовске државе, а коју не подржавају ни бројни Припадници Жидовске заједнице.

 Израел је окупирао Голанску висораван и Палестинске територије Западне обале, појаса Газе и Источног Јерузалема у рату 1967. године, а према међународном праву му је забрањен било какав облик изградње насеља на окупираним подручјима, преноси рат монитор. "Ми сматрамо да је ово значајан помак према укупном бојкоту израелских насеља која су изграђена илегално на окупираним палестинским територијима. 

Одлука Европске уније је Јасна порука свима да је Израелска окупација нелегитимна, као сви послови И ТРГОВИНА Чиме се Израел бави асистенцију Тим територијима", изјавио Мустафа је Баргоутхи, виши члан Палестинске ослободилачке организације (ПЛО). Гласноговорник америчког Стате Департмента Марк Тонер, рекао је у уторак ДА Израел не би требао бити изненађен овом одлуком ЕУ. На такођер нагласио америцко је Стајалиште да се "противи сваком напору да се делегитимира држава Израел". Истовремено је тонер Ипак потврдио да се америчка политика по питању израелских насеља није промијенила.

 "Вјерујемо да су Ресортс незаконита и штетна за мир, или дугорочно и за саму израелску безбедност", рекао је Марко тонер. 

 Око 550 000 илегалних досељеника израелских тренутно живи у више од 200 насеља изграђених на окупираним палестинским територијима од 1967. године. ЕУ је највећи трговински партнер ИЗРАЕЛСКИ, ја 2014. је међусобна трговинска размена износила око 32 милијарди долара. Ова Одлука је важна и за жеље тел Авива за међународним признањем израелске "анексије" Голанске висоравни. 

Међутим, овде се отвара још једно питање: шта ће бити када почне се десити Појачано црпљење нафте са сиријског територија? 

За Израел Ово свакако није добар Добар знак и јасно је да је ова одлука преседан за све Сличне одлуке које ће се доносити у будуцности. Наиме, 

Окупирана Голанска висораван је сиријски териториј под окупацијом Жидовске државе, а недавно се открило да је Голан богат нафтом. Иако се Поради на прилично агресивну политику везану уз израелску Ово подручје 

Такво шта сам раније дало наслутити, Голанска висораван је сада сам Званично богат териториј. Занимљиво, исте године када је Израел окупирао Голан УН-а усваја Резолуцију 242 којом захтјева повлачење израелске војске. Наравно, Израел учинити дан данас оспорава ту резолуцију.

 Све је постало предметом судског спора ја 2013. године, када Израел Права за црпљење нафте Потенцијално предаје компании "Гение Енергија" у власништву Јацоба Ротхсцхилда сам Руперта Мурдоцха, као Дицком Цхенеием као бившим директором. 

 Данашњих 270 000 барела дневно би убрзо могли прерасти у милионе, па не Чуде инсинуације да Израел итекако има користи од тренутног сиријског сукоба. 

 Наравно, Довољно је погледати ко се налази на рубним дијеловима Голанске висоравни са сиријске стране? ИСИЛ Ал-Нусра фронт и друге исламистичке скупине које се боре против владе Басхара Ал-Ассада. 
Паметноме доста.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου